Uudistettu 100 % Open 2022

100 % Open 2022 on keilattu kahden vuoden tauon jälkeen. Kisaformaattiin tehtiin kaksi melko suurta muutosta; kuusi sarjaa muutettiin 3+3 sarjaksi ja keskiarvon määräytymiseen tehtiin muutos. Lisäksi finaalin Shoot out muutettiin Playoutiksi. Kilpailusuorituksia 116 keilaajalta tuli yhteensä 235, mikä on vähän enemmän kuin kaksi vuotta sitten.

Alkukilpailun 3+3 sarjan paras oli juniori Topi Myllymäki tuloksella 1436. Viimeisenä finaaliin tuloksella 1303 pääsi TuUL:n Heikki Lindholm. Lisäksi finaaliin pääsi kaksi parasta 3+3+3+3 sarjan tulosta, Marja Hongisto ja Päivi Huoponen.

Finaalissa keilattiin ensin viisi sarjaa, jonka jälkeen viisi parasta pääsi jatkoon. Tämän osion paras  keskiarvolla 223,8 oli Marko Saarni, joka meni suoraan loppuotteluun. Muut jatkon menijät olivat TPS:n Karri Oksman (217,6), TuWesta Päivi Huoponen (216,6), Topi Myllymäki (213,6), ja BAY:n Henry Laine (210,8). Ensimmäinen putoaja oli TuWen Marja Hongisto, joka hävisi Henrylle pisteellä.

Playoutissa Karri, Päivi, Topi ja Henry keilasivat ensin yhden sarjan tuloksin 214, 179, 230 ja 197. Näin Päivi putosi jatkosta pois. Seuraavassa sarjassa järjestys oli Topi, Henry ja Karri (214, 212 ja 191) ja Karri putosi pois. Näin Topi ja Henry kisasivat pääsystä Markoa vastaan loppuotteluun. Henry oli parempi numeroin 213-203. Täten Henry eteni loppuotteluun Markoa vastaan.

Loppuottelussa keilattiin kaksi sarjaa. Ensimmäisen sarjan voitti Henry aika selvästi numeroin 257–225. Toisessa sarjassa Henryn peli kulki myös mallikkaasti ja hän vei sarjan pistein 224–199. Loppupisteet Henrylle 481–424. Jälleen kerran 100 % Openin kaksi parasta olivat tasoituksettomia keilaajia, joten tämä kisamuoto sopii kaikille keilaajille.

TuWe Keilailu kiittää kaikkia kisaan osallistuneita ja toivottaa hyvää ja kaatorikasta kesää keilaajille!