Valmennusvinkit

Tällä palstalla pro-valmentaja Marja Hongisto kertoo pienistä vinkeistä, joilla voi parantaa omaa keilailusuoritustaan!

 

Ajoituksen toistamisen parantaminen

Olitpa sitten rajarikkoviivalla pallon kanssa hieman etuajassa, samaan aikaan tai hieman myöhässä, ajoituksesi on oltava johdonmukainen. Tämän viikon vinkki auttaa parantamaan heilurisi ja askeltesi synkronointia.

Ajoituksessa on kaksi tsekkauspistettä: pallon liikkeelle laitto ja heilurin lakipiste.

Pallon liikkeelle laittoon vaikuttaa heilurin korkeus. Keilaajat, joilla heiluri on korkea, laittavat pallon liikkeelle aikaisemmin. Vastaavasti matalammalla heilurilla pallo voidaan laittaa liikkeelle vähän myöhemmin. Oikeaoppista ajoitusta voit harjoitella yhdellä tai kahdella ensimmäisellä askeleella.

Pallon tullessa heilurin lakipisteeseen, se alkaa pudota lähes heti alaspäin. Paras tapa saavuttaa tämä, on antaa maan painovoiman hoitaa asian (älä siis käytä voimaa tässä kohdassa). Voit tehdä harjoituksia, jotta opit tuntemaan tämän ”painottoman” tunteen heilurin yläkuolokohdassa.

 

 

Onko aika tarkistaa otteesi?

Monet keilaajat aliarvioivat keilapallon sormireikien sopivuuden tärkeyden. Rennosta heilurista radalle saatettu keilapallo on ensimmäinen askel kohti hyvää toistettavuutta.

Kädet muuttuvat iän myötä, varsinkin jos olet lihonut tai laihtunut (junioreiden kohdalla tämä on erityisen tärkeää, koska kasvua voi tapahtua hyvinkin lyhyessä ajassa melkoisesti), joten tarkista ote ja tarkista seuraavat asiat:

  • Onko liikkuvuutesi muuttunut? Tämä vaikuttaa sormireikien optimaalisiin kulmiin ja pituuteen.
  • Onko sormien tai peukalon koko muuttunut? Vaikka mikään ei ole muuttunut, on luultavasti aika hankkia uudet sormitutit, jotka parantavat otteen tuntumaa ja toistettavuutta.
  • Tunnetko kipua? Ote voi vaikuttaa kaikenlaiseen kipuun sormista olkapäähän. Kerro proshopin pitäjälle kaikista kipuista, jotta hän voi tehdä tarvittavat säädöt otteeseesi.

 

© Turun Weikot ry

Logo - Turun Weikot

(02) 233 7207
toimisto@turunweikot.fi
Mikonkatu 2, 20100 Turku

Toimiston aukioloajat

Päivystämme toimistolla tarvittaessa. Sovi asiasta erikseen ottamalla yhteyttä.

Turun Weikot Ry (TuWe) on vuonna 1912 perustettu turkulainen urheilun yleisseura. Seuran lajivalikoimassa ovat jalkapallo, keilailu, nyrkkeily, voimistelu ja yleisurheilu. Lisäksi seurassa toimii aktiivinen veteraanikerho ja hyvinvointiliikuntaan keskittyvä jaosto.

Seura on vuosien saatossa menestynyt useissa lajeissa (kts. seuran historia)

Hallituksen puheenjohtaja on Ari Normasto ja toiminnanjohtaja Ari Jalonen.

Turun Weikkojen säännöt

Seuran tietosuojaseloste