Wauhti Weikko

URHEILUKOULUTIEDOTE

 

Moi kaikki!

Turun Weikkojen urheilukoulut jatkuvat pääosin läpi talven ja uusia harrastajia otetaan mielellään mukaan ja ilmoittautumisen voi suorittaa weikkojen kotisivulta löytyvästä linkistä tai ottamalla yhteys ryhmän vastuuvetäjiin, jotka löytyvät kotisivuilta.

Tässä tiedotteessa kerromme tärkeitä tietoja mm. harjoituksiin ja kilpailuihin liittyen. Osa asioista on jo tuttuja kauemmin mukana olleille mutta kertaus ei kokemusten mukaan ole haitaksi kenellekään.

 

Harjoitusvarusteet

 

Harjoituksissa pitää olla mukana lenkkitossut, tasapohjaiset tennarit tai skeittikengät eivät käy. Saliharjoituksissa ota mukaasi sisäpelikengät, jotka eivät ole mustapohjaiset.  Asuksi käy shortsit/verryttelyhousut ja t-paita. Juomapullo täytyy olla mukana, jotta tauoilla ja janon yllättäessä pääset juomaan. Mikäli valmentaja on niin ohjeistanut, ota halli/saliharjoituksiin mukaasi myös ulkoliikuntavarusteet, sillä verryttely ja osa harjoituksesta saatetaan tehdä ulkona. Kännykät ovat ehdottomasti kiellettyjä harjoitusten aikana!

Harjoituksissa on tärkeää kuunnella valmentajan ohjeita, jotta vahingoilta säästyttäisiin. Varsinkin Kupittaan urheiluhallissa on paljon harrastajia samanaikaisesti. Ennen kuin ylität radan, varmista ettei sieltä tule juoksijoita. Annathan harjoittelurauhan myös kaikilla muilla harjoittelupaikoilla.

 

Harjoituksiin meno

 

Paavo Nurmen stadionille mentäessä ryhmät kokoontuvat katsomossa ison tulostaulun alla korkeushyppypaikan puoleisessa päässä. Ulkokauden aikana varaudu aina sään vaatimalla tavalla ettei esim. Sateen sattuessa tarvitse olla märissä vaatteissa!

Kupittaan urheiluhallilla on käytössä portti, jonka kautta kuljetaan sisään. Tämä portti estää vanhempien pääsyn hallille harjoitusten alettua. Jos vanhempi haluaa tulla halliin ryhmän mukana heti harjoitusten aluksi voi valmentaja päästää omalla rannekkeellaan halukkaat sisään. Harjoituksia seuraamaan tulleen vanhemman paikka on katsomossa, ei kentällä, koska kentällä on paljon urheilijoita, emmekä halua aiheuttaa ruuhkaa. Jos apua esimerkiksi mittaukseen, tasoitukseen tms. ilmenee voi huoltaja mennä kentälle auttamaan, jotta valmentaja saa keskittyä itse valmentamiseen.

Ennen harjoitusten alkua valmentaja kerää koko ryhmän yhteen hallin alasisäänkäynnin eteen ulos. Kaikki päästetään samaan aikaan sisään ryhmänä. Ole siis hyvissä ajoin paikalla, ettei valmentaja joutuisi päästämään myöhästyneitä urheilijoita sisään kesken harjoitusten.

Kisoissa hallin pääovet ylhäällä ovat auki ja niistä on kaikille vapaa sisäänpääsy.

Iltaisin pimeällä Kupittaan hallin edessä käy melkoinen autoralli. Varautukaa heijastimilla ja jos mahdollista hakekaa lapsenne parkkipaikalta.

 

Kilpailu-ja verryttelyasut

Urheilukoululaiset saavat urheilukoulumaksua vastaan  Turun Weikkojen Adidaksen t-paidan (1kpl/urheilukoululainen). Kun paidat on toimitettu olisi suositeltavaa, että niitä käytettäisiin aina harjoituksissa, ryhmä on helpompi pitää kasassa harjoituksen aikana, kun kaikki ovat punaisissa!

Kilpailuissa suositeltavaa on käyttää seuran kisa-asua.  Adidaksen Verryttelyasut sekä tuulipuvut ja Noname kisa-asut ovat sovitettavissa Turun Weikkojen toimistolla osoitteessa Mikonkatu 2. Sovithan ajan ennen, kun tulet pukuja sovittamaan. Toimistolla asuja on joitain kokoja valmiina ja muita kokoja tilataan keskitetysti muutaman kerran vuodessa (kysynnän mukaan).

 

Katso  tiedot seuran kotisivuilta johon pyrimme päivittämään uusimmat tiedot :  http://www.turunweikot.fi/yleisuheilu-seura-asut

Huom! Nimikoi lapsesi seura-asut koska harjoituksissa saattaa olla samankokoisia useampia!

 

Urheilukoulumaksut

Urheilukoulumaksu suoritetaan kaksi kertaa vuodessa. Kesäkausi on huhti-syyskuussa (laskutetaan maalis/huhtikuussa) ja talvikausi loka-maaliskuussa (laskutetaan syys/lokakuussa). Uudet urheilukoululaiset voivat tutustua toimintaan kahdella harjoituskerralla veloituksetta. Kolmas harjoituskerta katsotaan ilmoittautumiseksi ko. kaudelle.

Laskut lähetetään jäsenrekisterimme myClub palvelun kautta sähköpostitse. Maksut ovat aina ryhmäkohtaisia, riippumatta siitä montako kertaa urheilija pääsee harjoituksissa käymään.

Ilmoitathan osoitteenmuutoksista myClubiin tai valmentajallesi ja seuran toimistoon, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

1 krt/vko: 100 €/kausi, 200 €/vuosi

Maksu sisältää:

 • Yleisurheilulisenssin
 • Tapaturmavakuutuksen
 • Turun Weikot yleisurheilun jäsenmaksun
 • Ohjaajien kulukorvaukset ja koulutukset
 • Liikuntapaikkamaksut
 • Kilpailujen osanottomaksut valmentajan ilmoittamiin kisoihin (max 2 lajia/kisa, 10 kisaa/vuosi + pm-kisat ja omat kisat)
 • Alennuksen kilpailuasuista
 • Retkiä ja teemapäiviä tuettuun hintaan
 • Toimiston palvelut

 

2 tai 3 krt/vko: 200 €/kausi,400 €/vuosi

Maksu sisältää:

 • Yleisurheilulisenssin
 • Tapaturmavakuutuksen
 • Turun Weikot yleisurheilun jäsenmaksun
 • Ohjaajien kulukorvaukset ja koulutukset
 • Liikuntapaikkamaksut
 • Kilpailujen osanottomaksut valmentajan ilmoittamiin kisoihin (max 2 lajia/kisa, 15 kisaa/vuosi + pm-kisat ja omat kisat)
 • Alennuksen kilpailuasuista
 • retkiä ja teemapäiviä tuettuun hintaan
 • Lajikoulutukset ja laji-illat tuettuun hintaan
 • Toimiston palvelut

 

4 krt/vko tai useammin: 40 € / kk (nuorisovalmennusryhmät)

Maksu sisältää:

 • Yleisurheilulisenssin
 • Tapaturmavakuutuksen (alle 20v)
 • Turun Weikot yleisurheilun jäsenmaksun
 • Valmentajan kulukorvaukset ja koulutukset
 • Henkilökohtaisen valmennusohjelman
 • Liikuntapaikkamaksut
 • Kilpailujen osanottomaksut (max 2 lajia/kisa tai 15 €) valmentajan ilmoittamiin kisoihin, 10 kisaa + pm ja seuraottelut
 • Alennuksen kilpailuasuista
 • Retkiä ja teemapäiviä tuettuun hintaan
 • Lajikoulutukset ja laji-illat tuettuun hintaan
 • Urheilijan SM-kisamatkat majoituksineen (A-luokan saavuttaneille)
 • Toimiston palvelut

 

Kilpailuihin ilmoittautuminen

Kilpailuihin ilmoittaudutaan aina valmentajan kautta. Valmentaja kokoaa kaikki kilpailuihin halukkaat urheilijat joko harjoitusten yhteydessä, sähköpostitse tai puhelimitse. TuWe YU maksaa kaikkien urheilukoululaisten osallistumismaksut sellaisiin kisoihin joihin valmentaja on hänet ilmoittanut. Muuta huomioitavaa:

 • Osallistumisoikeus on kahteen lajiin per kilpailu.
 • Jälki-ilmoittautumisia ei makseta.
 • Jos et pääse kilpailuihin esim. sairauden takia, ilmoitathan siitä valmentajallesi pikimmiten. Erityisen tärkeää tämä on viestijuoksuissa, sillä varajuoksijaa ei aina ole helppoa saada lyhyellä varoitusajalla.
 • Ilman pätevää syytä kilpailuista poisjääneiden ja niihin jo ilmoittautuneiden maksu voidaan periä takaisin. Jokainen ilmoittautuminen maksaa seuralle 8-10 €/laji/osallistuja. Vuodessa näistä kertyy suuri summa. Vältä siis turhia ilmoittautumisia! Ilman pätevää syytä kisoista poisjääneen osallistumismaksu voidaan periä urheilijalta jälkikäteen.
 • Muiden kuin valmentajan ilmoittamien kilpailujen osallistumismaksuista vastaa urheilija ja hänen vanhempansa itse.

 

Harjoitusajat ja -paikat 

Harjoitusajat

Jäseneksi ja urheilukouluun liittyminen

Jäsentietolomake löytyy yleisurheilun kotisivuilta:  ilmoittaudu urheilukouluun.  Myös vanhempien  on mahdollista liittyä Weikkojen kannatusjäseniksi 20 € jäsenmaksulla.

Ilmoittaudu tästä

Toimitsijatehtävät ja talkootoiminta

 

Vanhempia toivotaan osallistumaan seuramme toimitsijatehtäviin ja joihinkin talkoisiin. Myös buffetti tarvitsee välillä myyjiä. Toiminnasta kiinnostuneet voivat tiedustella asiasta Pekka Aakkolta p. 0400 601358, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Toimitsijakoulutusta

 

Turun Weikot kouluttaa kaikki halukkaat vanhemmat toimitsijakursseilla. Mahdollisuus on käydä I-tason starttitoimitsijakurssi ja/tai II-tason tuomarikurssi. Koulutukset on mahdollista järjestää oman seuran sisällä jos kurssilaisia tulee tarpeeksi (10 henk). Koulutuksen maksaa Weikot.

Vanhempien toimiminen kilpailujen toimitsijana on edellytys kilpailujen järjestelyjen onnistumiselle. Suurin osa tehtävistä on helppo oppia, ja niihin saa opastusta kokeneemmilta toimitsijoilta.

Myös muita koulutuksia on tarjolla. Jos olet kiinnostunut toimimaan yleisurheiluohjaajana, voimme tarjota sinulle koulutuksen tähän myös tähän tehtävään. Ota rohkeasti yhteyttä. Yhteystiedot löydät tiedotteen lopusta.

 

Tärkeimmät www-osoitteet

 

www.kilpailukalenteri.fi                                             Sähköinen kilpailukalenteri

www.tilastopaja.fi                                                     Kilpailujen tulokset ja urheilijoiden tuloskehitys

http://varsy.sporttisaitti.com                                    Varsinais-Suomen Yleisurheilu ry

www.yleisurheilu.fi                                                   Suomen Urheiluliitto, yleisurheilun lajiliitto

 

Yhteystiedot

 

Toimisto            Mikonkatu 2, 20100 Turku

p. 02-2337207

avoinna: pääasiassa ti-to klo 11-15.

Toimistolla asioita hoitaa Tanja Nirkkonen Huom! Soita ennen käyntiäsi, jotta varmistat että paikalla on joku käyntisi aikana.

 

email: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

            kotisivut: www.turunweikot.fi/yleisurheilu

Seuraathan meitä myös somessa!

Facebook:Turun Weikot Yleisurheilu ry

             Instagram: tuwe_yu

 

 

 

Kaikkien valmentajien yhteystiedot löydät osoitteesta http://www.turunweikot.fi/yleisurheilu-yhteystiedot

Seuran kotisivuilta löytyy myös laajempi toiminnan käsikirja, jos haluat tietää yleisurheilutoiminnastamme lisää.

 

 

 

© Turun Weikot ry

Logo - Turun Weikot

(02) 233 7207
toimisto@turunweikot.fi
Mikonkatu 2, 20100 Turku

Toimiston aukioloajat

Päivystämme toimistolla tarvittaessa. Sovi asiasta erikseen ottamalla yhteyttä.

Turun Weikot Ry (TuWe) on vuonna 1912 perustettu turkulainen urheilun yleisseura. Seuran lajivalikoimassa ovat jalkapallo, keilailu, nyrkkeily, voimistelu ja yleisurheilu. Lisäksi seurassa toimii aktiivinen veteraanikerho ja hyvinvointiliikuntaan keskittyvä jaosto.

Seura on vuosien saatossa menestynyt useissa lajeissa (kts. seuran historia)

Hallituksen puheenjohtaja on Ari Normasto ja toiminnanjohtaja Ari Jalonen.

Turun Weikkojen säännöt

Seuran tietosuojaseloste