Pyrkivä tasoihin ja ohi toisella puoliajalla

TuWen ja TuPyn jäsentenvälisessä syyskierroksen paikallisottelussa nähtiin yleisöön menevää jännittävää jalkapalloviihdettä loppuvihellykseen saakka.

Ensimmäisen puoliajan jälkeen näytti siltä, että TuWe korjaa pisteet tällä kertaa, mutta joukkueen toisen puoliajan lopun viiden minuutin musta aukko ja Pyrkivän nuoren joukkueen hillitön voitontahto käänsivät ottelun käsikirjoituksen TuPyn viedessä ottelun nimiinsä lukemin 3-2 (0-0).

Ottelua pelattiin alusta lähtien TuWen kuvioiden mukaan. Muutaman napakan hyökkäyksen jälkeen Tiia Vaittinen syötti hienosti Noora Jokisen (8') jalkaan, jonka upea veto upposi Pyrkivän maaliin.

Ensimmäisellä puoliskolla TuWe pääsi kokeilemaan maalintekoa muutaman kulmapotkun avittamana, mutta niistä tulosta ei saatu syntymään. TuPyn maalivahtia koeteltiin useammankin kerran, muun muassa Emmi Korpela pääsi laukomaan hyvästä paikasta, mutta kova laukaus meni yli vastustajan maalin.

Elli Vähätalon hallitun syötön saattelemana Ninni Urpo (36') vei TuWen 0-2 johtoon. TuWen hyvä ote säilyi koko puoliajan loppuun saakka.

Toisella jaksolla TuWen peli ei kulkenut enää aivan ensimmäisen puoliskon tarkkuudella. Pyrkivä pääsi peliin hyvin mukaan joukkueelle annetun kulmapotkun jälkitilanteesta tehdyn huolimattoman purkupallon jäätyä pomppimaan maalin suulla pelaajan jos toisenkin päästä toiseen. Lopulta viimeinen pusku ponnahti TuWen pelaajasta maalin kattoon. TuPyn kavennusmaalin tekijäksi merkittiin Sari Tikkanen (54').

TuWella oli puoliajan loppupuolella erinomainen tilaisuus ratkaista ottelu itselleen Johanna Rauman kirittyä Pyrkivän puolustukselta karkuteille. Hän onnistui myös pelaamaan maalivahdin ulos tilanteesta, mutta harmiksi pallo lipui aavistuksen maalin vasemman tolpan ulkopuolelle. Meri Tuomiston ja Emmi Korpelan pari hyökkäystä tyrehtyivät hieman kyseenalaisiin paitsioliputuksiin.

Pyrkivä jatkoi sitkeästi takaa-ajoaan TuWen pelin muuttuessa aavistuksen hermostuneemmaksi. Viitisen minuuttia ennen pelin loppua alkoi TuWen synkkä hetki. TuPyn hyvästä keskityksestä tulleen karkean merkkausvirheen seurauksena Anu Nummelin (85') tasoitti ottelun. TuWen otteet muuttuivat entistä epävarmemmaksi tilanteen käännyttyä yllättäen. Hermostuneisuus heijastui erityisesti avaussyötöissä, jotka pääsääntöisesti menivät yli sivurajan. Muutenkaan eivät syötöt enää tahtoneet tavoittaa millään haluttuja pelaajia. Muutamaa hetkeä ennen päätösvihellystä Juliette Kemppi sai mainion läpisyötön haltuunsa. Hänen etenemistään TuWen puolustus ei kyennyt pysäyttämään ja Julietten (90') tarkan laukauksen edessä hyvän pelin pelannut Johanna Packalèn oli voimaton.

Ottelu päättyi voitokkaasti ja ansaitusti Pyrkivälle 3-2. Voittonsa ansiosta TuPy nousi pisteen verran sarjataulukossa TuWen yläpuolelle. Naisten Kakkosen B-lohkon pelit säilyttävät jännitteensä viimeisille kierroksille saakka.

8'   0-1 Noora Jokinen

36' 0-2 Ninni Urpo

54' 1-2 Sari Tikkanen

85' 2-2 Anu Nummelin

90' 3-2 Juliette Kemppi

TuPy: Milla Kykkänen, Ida Luotonen (45' Kati Nummelin), Mirena Pihl, Elina Leino, Mira Niinivirta, Sari Tikkanen, Heta Kauppinen (58' Juliette Kemppi), Saara Halkio (45' Anu Nummelin), Saana Kottonen (45' Ida Kreutzman), Saila Koskinen, Maria Kallio, (Jenna Linke, Anita Zharku).

TuWe: Johanna Packalèn, Elli Vähätalo, Meri Tuomisto, Tiia Vaittinen, Laura Yli-Arvela, Emmi Korpela, Johanna Rinne (C), Noora Jokinen, Niina Inkinen, Johanna Rauma, Ninni Urpo (45' Anni Erlin), (Elli Tuomi).

Tuomarit: Anton Gabriel, Erika Manninen, Pouria Notash