Naisten edustusjoukkue vieraili Raumalla

Rauman Pallo-Iirot olivat kutsuneet TuWen naisten joukkueen harjoitusotteluun Rauman Äijänsuolle. Ottelu pelattiin kauniissa kevätsäässä auringon loistaessa pilvettömältä taivaalta. Ottelu oli yllättävän maalirikas ja päättyi vierasjoukkueelle lukemin 2-7 (2-3).

Kotijoukkueelta olivat molemmat maalivahdit estyneet  pelaamasta ja TuWe antoi oman ykkösveskarinsa Johanna Packalènin lainaksi vartioimaan Iirojen maalia. TuWen maalin suulle asteli kenttäpelaajista Laura Mikkola.

Itse peli käynnistyi hyvällä temmolla pallon liikkuessa kentän päästä päähän. Kahdeksan minuuttia oli pelattu, kun ensimmäistä peliään pitkästä aikaa TuWen paidassa pelannut Johanna Rauma antoi tarkan syötön Ulla Sippolalle, joka tarkalla laukauksellaan yllätti Johannan raumalaisten kenttäpäädyssä.

Kaksi minuuttia myöhemmin Iirojen pelaajaa rikottiin sääntöjen vastaisesti TuWen maalin suulla. Iirojen tarkka veto pilkulta suoraan TuWen maalin vasempaan ylänurkkaan tasoitti ottelun.

Kellon näyttäessä 18 minuuttia kotijoukkueen maalin edessä olleesta vimmatusta hässäkästä Elli Tuomi laittoi pallon maalin ja vei TuWen jälleen yhden maalin etumatkalle. Ensimmäisen maalin parivaljakko Ulla Sippola ja Johanna Rauma toistivat pelin alun kuvionsa ja Ullan tarkalla sijoituksella (41') tilanne muuttui 1-3:een. Juuri ennen puoliaikaa Iirot kavensivat numeroiksi 2-3.

Toisella puoliajalla tuntui kuin raumalaisilta olisi loppunut puhti jotenkin hieman kesken, sillä turkulaiset saivat melkoisen rauhassa rakentaa peliä Iirojen maalia kohti. Essi Huhtala teki ehkä päivän näppärimmän maalin (69') Noora Jokisen syötöstä. Seuraavaksi tänään tarkkoja ja hyviä syöttöjä jaelleen Roosa Koiviston jalasta pallo Elli Tuomelle (76'), joka ei erehtynyt maalin suulla. Kolme minuuttia myöhemmin Roosa syötti jälleen mainiosti ja Essi Huhtala (79') viimeisteli TuWen kuudennen maalin. Sinetiksi tälle pelille Johanna Rauma syötti Elli Tuomelle (81'), joka pelasi Iirojen maalivahdin ja puolustuksen ulos tilanteesta siirtäen pallon kaikessa rauhassa tyhjään maaliin.

Takaiskuista huolimatta kotijoukkueen maalissa torjunut Johanna pelasi kaiken kaikkiaan hyvän ottelun saaden positiivista tunnustusta ja lämpimät kiitokset Iirojen valmennukselta.

TuWe: (Johanna Packalèn), Elli Tuomi, Essi  Huhtala, Tiia Vaittinen, Ulla Sippola (45' Hanna-Kaisa Virtanen), Laura Mikkola, Anni Erlin (45' Roosa Koivisto), Pauliina Nordström, Johanna Rinne, Noora Jokinen, Niina Inkinen (45' Ann-Mari Grönroos), Johanna Rauma