Ennakko HPS-TuWe

Kahden pelin viikko alkaa kotiottelulla TuWe:a vastaan.

 

Naisten Edustus jatkaa urakkaansa Ykkösessä helatorstaina JYA Housing Areenalla, kun vastaan saapuu TuWe.

Tuleva vastustaja TuWe on neljän kierroksen jälkeen sarjassa seitsemäntenä viidellä pisteellä. Se kaatoi viime viikolla kotiottelussaan FC Sport-J:n numeroin 2-1. Viime kaudella joukkue joutui todenteolla taistelemaan sarjapaikastaan Ykkösessä ja se säilyi sarjassa vain yhden pisteen turvin putoamiselta. Tämän kauden se aloitti kahdella tasapelillä, jonka jälkeen se joutui taipumaan Rovaniemellä RoPS:lle selvin numeroin 3-0. Nyt kuitenkin kauden avausvoiton myötä, joukkue tulee varmasti haastamaan HPS:n sen kotikentälle pelirohkautta täynnä.

TuWe on fyysinen joukkue, joka nähtiin jo tämän kauden harjoitusotteluissa, joissa iskuilta ei säästytty. Viime vuosina HPS on saanut myös huomata, että TuWe:n maalivahtiosastolta löytää taitoa venyä uskomattomiin torjuntoihin tarvittaessa. TuWe on tämän kauden sarjassa päästänyt vain 5 maalia.

TuWe lähtee otteluun luultavimmin 3-5-2 tai 4-4-2 ryhmityksellä. Varsinkin viiden pelaajan keskikenttä ryhmityksellä pyritään estämään HPS:n pallonhallinta ja pääsemään nopeisiin riistoihin ja sitä kautta vastahyökkäyksiin.

HPS puolestaan lähtee torstaina otteluun kolmen ottelun voittoputkessa, jota halutaan jatkaa torstaina TuWe:a vastaan. Joukkue kaatoi lauantaina vieraissa vahvan PKKU:n lukemin 0-2 ja uskoo, että torstainakin pisteet jäävät JYA:lle.

HPS:n on sarjassa toisena samoissa pisteissä sarjaa johtavan VIFK:n kanssa. Samoissa pisteissä ovat myöskin IK Myran sekä RoPS. HPS tuntee hyvin tulevan vastustajansa ja tietää, että helppoa peliä ei todellakaan ole tulossa. HPS:n täytyykin olla tarkkana ottelussa TuWe:n vastahyökkäyksien kanssa, joten pallonmenetyksiä ei saa tulla omalla kenttäpuoliskolla. Lisäksi HPS:n täytyy pystyä olemaan todella aktiivinen oman prässipelaamisensa kanssa, ettei TuWe saa liikaa aikaa avaavissa syötöissään.

HPS:n valmennuksen kommentit TuWe- ottelun alla:

" Tiukka kahden ottelun viikko tulossa. Molemmat sekä TuWe että sunnuntain TPV ottelut tulevat olemaan fyysisesti kovia, joten meidän tulee olla valmiita liikuttamaan palloa hyökkäysalueella tarpeeksi nopeasti, ettei vastustaja pääse iskemään kiinni. Meidän tulee olla valmiita voittamaan kaksinkamppailut ja pitämään huolta siitä, ettei vastustaja saa ns turhia erikoistilanteita vaarallisilta alueilta".

"TuWe lähtee varmasti tiiviisti puolustamaan omaa aluettaan ja luultavasti pyrkivät tukkimaan keskialueen ehkä jopa 5-6 pelaajan voimin meidän pallolliselta pelaamiseltamme. Meidän täytyy olla hereillä tämän kanssa, ja löytää eri vaihtoehdot ohittaa tiivis keskialueen ryhmitys ilman, että TuWe pääsee siinä riistoihin ja vastahyökkäyksiin".

" Uskomme kuitenkin, että mitä pidemmälle peli etenee, TuWe joutuu vetäytymään omalla puoliskolleen, jonka jälkeen meidän täytyy hyökätä monipuolisesti ja tehokkaasti. Tässä olemme kuitenkin onnistuneet tällä kaudelle melko hyvin. Joukkueessa on vahva voittamistila yllä ja tulemme olemaan varmasti todella taisteleva sekä voitonjanoinen joukkue torstaina".

Lähde: HPS Naiset kotisivut

© Turun Weikot ry

Logo - Turun Weikot

(02) 233 7207
toimisto@turunweikot.fi
Mikonkatu 2, 20100 Turku

Toimiston aukioloajat

Päivystämme toimistolla tarvittaessa. Sovi asiasta erikseen ottamalla yhteyttä.

Turun Weikot Ry (TuWe) on vuonna 1912 perustettu turkulainen urheilun yleisseura. Seuran lajivalikoimassa ovat jalkapallo, keilailu, nyrkkeily, voimistelu ja yleisurheilu. Lisäksi seurassa toimii aktiivinen veteraanikerho ja hyvinvointiliikuntaan keskittyvä jaosto.

Seura on vuosien saatossa menestynyt useissa lajeissa (kts. seuran historia)

Hallituksen puheenjohtaja on Ari Normasto ja toiminnanjohtaja Ari Jalonen.

Turun Weikkojen säännöt

Seuran tietosuojaseloste