Kauden makein ja tärkein voitto viimeisessä ottelussa

TuWen naiset saivat päättää kautensa loppujen lopuksi hymyssä suin sarjapaikan säilymisen varmistuttua. Kauden viimeisessä ottelussa kotijoukkue kukisti kauden ennätysyleisön edessä tamperelaiset vieraansa lukemin 3-1 (2-1).

Raskaan kauden jälkeen joukkue vetäytyy hetkeksi huilaamaan ja palaa taas toimeen marraskuun alkupuolella.

Joukkue kiittää kaikkia uskollisia kannattajiaan ja yhteistyökumppaneitaan kuluneesta kaudesta

TuWe-TPV 3-1 (2-1)

16'  1-0 Haapaniemi Janniina

22'  1-1 Kantanen Jenni

39'  2-1 Tomberg Taija

54'  3-1 Reinikainen Emmi

Tampereen Pallo-Veikkojen kotisivuilta:

Naisille tappio viimeisessä

Viimeinen sarjakierros tämän kauden ykkösessä vei meidät Turkuun paikallisten Weikkojen vieraaksi.

Lähtökohdat otteluun olivat vaikeat, kotijoukkue tarvitsi voiton säilyttääkseen mahdollisuuden sarjapaikan säilyttämiseen, kun taas vierasjoukkue TPV oli jo varmistanut sijoituksensa sarjassa. Edes voitto ei taannut TuWen paikkaa sarjassa, sillä Ropsin vieraana pelannut,koko kauden liigapelaajia käyttäneelle Kuopiolaiselle Kufulle olisi riittänyt tasapeli TuWen pitämiseen takanaan. Pientä kiusaa,sparria ja oman pelin kehittämistä meille siis.

IMG 3075

Ottelu alkoi hieman sekavissa merkeissä, lähtökohdat näkyivät kummankin otteissa. Pelin ensihetket palloa pelattiin pääasiassa pitkillä syötöillä ja kummankin joukkueen korkealla prässillä. Ensimmäisen jakson edetessä vierailija otti peliä enemmän ja enemmän haltuunsa,kun maltti alkoi riittämään TuWen prässin purkamiseen. Vaarallisimmat paikat siunaatuivat kuitenkin kotijoukkueelle. Erityisesti vasemmalla laidalla pelannut Janniina Haapaniemi oli pelipäällä. Ensimmäinen maali syntyi Haapaniemen loistavalla yksilösuorituksella; pallo haltuun, käännös, leikkaus keskelle ja täydellisyyttä hipova laukaus ristikon kautta takayläpesään. Upea osuma ei jättänyt Kiira Kaivolalle mahdollisuuksia.

IMG 3074

Tasoitus syntyi nopeasti tämän jälkeen jälleen kauniilla tavalla. Lukuisista poisaaoloista johtuen tänään keskikentällä pelannut kapteeni Veera Huotari jakoi namun pystyyn terävästi liikkuneelle Jenni Kantaselle. Jenni katsoi,malttoi ja kiersi maalivahdin tyylikkäästi. Sijoitus maaliin muutti lukemiksi 1-1.

Tauolle siirryttiin kuitenkin kotijoukkueen johdossa 2-1. Pienen kommunikointivirheen seurauksena kotijoukkueelle tuomittiin epäsuora vapaapotku n.kuudesta metristä. Tilanne jota ei ollut käyty läpi kahden kauden aikana ja näin TuWe siirsi pallon helposti maaliin. Viimeistely toki oli erittäin laadukas ja oikeaoppinen.

Vielä ennen taukoa nähtiin ottelun näyttävin hyökkäys,kun Sofia Viitalan puolenvaihto tavoitti nousun tehneen Sini Ruposen. Sinin keskitys löysi maalilta Ada Nikkilän, mutta tämän pusku suuntautui millin tai kaksi ohi tolpasta. Näitä koko kauden hierottuja hyökkäyksiä on ruvennut viime peleissä näkymään ja joka kerta ne aiheuttaa kohinaa yleisössä, tällä kertaa ihmettelivät Turkulaiset.

IMG 3076

Toinen jakso ei tänään aiheuttanut riemun kiljahduksia. Puoliaikatulos Rovaniemeltä sai TuWeen entisestään lisää vauhtia. Suoritimme kaikki vaihdot ja halusimme lopettaa kauden hyvillä fiiliksillä. Kentällä nähtiinkin hyviä yksilösuorituksia Esra Erdenin, Iida Marttian ja Niina Huotarin toimesta,näin muutamia mainitakseni. Kokonaisuudessa peli oli kuitenkin hieman sekavaa ja sitä myötä peli aaltoilikin vahvasti päästä päähän. Hyökkääjät eivät saaneet tuettua puolustusta riittävästi ja näin puolustus sai juosta enemmän alaspäin,kuin ylöspäin. Yhdestä tälläisestä tuli myös ottelun lopullinen ratkaisu,kun pitkän linjan Turkulainen naisfutaaja Emmi Reinikainen juoksi pystyyn ja sijoitti pallon varmasti maaliin. Aina tyylikäs Reinikainen oli varmasti hyvä maalintekijä tähän kauden päättävään maaliin. 3-1

Kumpikin joukkue onnistui luomaan vielä pari paikan puolikasta, mutta maalivahdit hoitelivat nämä. Ottelun lopussa ei voinut välttyä pelailun maulta. TuWe varmisteli johtoaan ja TPV piti palloa päivän kykynsä mukaan. Läpi ottelun hyvin onnistunut tuomari päätti ottelun muutaman lisäaikaminuutin jälkeen lukemiin 3-1. Tällä tuloksella TuWe säilyttää sarjapaikkansa ja kun Rops voitti Kufun, niin vauhtia kakkosesta hakevat NiceF ja Kufu. Harvinaisen rehti on tämä lopputulema.

IMG 3077

TPV:n kautta voidaan pitää onnistuneena. Monen asiantuntijan tippujaksi veikkaama ryhmä on yllättänyt positiivisella otteellaan peliin. Koko kauden treenatut asiat ovat parantuneet jatkuvasti ja rehellisesti sanoen tuntuu siltä, että lähes kaikki aktiivisesti mukana treeneissä ja peleissä olleet ovat ottaneet askelia eteenpäin pelaajina. Välillä olemme kaivaneet voittoja todella kovalla viime minuuttien taistelulla,mutta pääasiassa voitot ovat tulleet näyttävän punaisen baletin seurauksena. Ei ole kaukaa haettua, jos väitän, että TPV oli tämän kauden ykkösen pelaavimpia joukkueita ja tämä korostaa ehdottomasti onnistumista. Voitto ei riittänyt, vaan joukkue halusi saada ihmiset viihtymään peleissä.

Yleisölle vielä viimeinen iso kiitos. Yleisömäärät ovat nousseet edelliskaudesta ja tästä koko joukkue haluaa kiittää kannattajia. Erityisen lämmittävää on ollut kuulla joukkueen ja sen pelin herättävän keskustelua.

IMG 3078

Ensi kauden rakentaminen on vielä alkutekijöissään. On kuitenkin selvää, että näistä lähtökohdista on hyvä lähteä pusertamaan kohti seuraavaa. Raportit vaikenevat nyt hetkeksi, mutta joukkue pysyy aktiivisena somessa.

IMG 3079

Kiitos joukkueelle, kannattajille ja tukijoille. Kiitos vanhemmille,huoltajille ja kaupungin liikuntapaikkamestareille. Kiitos vastustajille, lajin seuraajille ja Moron Valkokarille. Kiitos pallotytöille, Salosen Villelle ja kaikille seurassa naisten jengiä tukeneille. Kiitos kaikille tuomareille,jotka kunnioittavat naisfutista ja kiitos Tammelan Voima. Punakone!