Toisen jakson tehokkuus toi Pallo-Iirojen naisille avauspisteet

Hieno kiri toisella jaksolla avasi P-Iirojen naisten voittotilin tiistai-iltana Äijänsuolla. Turun Weikot jäi lopulta kakkoseksi ykkösen ottelussa numeroin 3-1 (0-1). Avausjakson epätarkkojen syöttöjen ja runsaiden pallonmenetysten jälkeen toinen jakso toi kentälle aivan uudenlaisen joukkueen. Kolmella maalilla P-Iirot käänsi ottelun voitoksi 3-1 (0-1).

Ottelun alku oli kotijoukkueelta hermostuneen oloinen. Weikkojen kova prässipeli ja nopeat hyökkäyksiin lähdöt tuottivat vaikeuksia kotijoukkueelle. Oma hyökkäyspeli sen sijaan pysähtyi jo rakenteluvaiheessa hähäisiin ratkaisuihin paineen alla, ja harhasyöttöjen määrä oli liian suuri. 19. minuutilla vieraat saivat kulmapotkun, joka johti lopulta avausosumaan. Kulmureista ja sivuvapareista tulivat muutenkin Weikkojen vaarallisimmat tilanteet. Kotijoukkueella oli avausjaksolla oikeastaan vain yksi kunnon maalitilanne vaparin jälkeen, mutta muuten vieraat hallitsivat kenttäpeliä P-Iirojen pallonmenetysten takia.

Toiselle jaksolle kotijoukkue tuli aivan uudesti syntyneenä. Hyvin pelin vanhetessa tuntumaan päässyt Meri Huttunen onnistui roikottamaan takanurkkaan yli vastustajan maalivahdin 51. minuutilla. Sen jälkeen valmennus haki vaihdoksilla pientä taktista muutosta peliin, ja ilme kentällä alkoi muuttua. Weikot ei enää onnistunutkaan prässipelissään yhtä nopeasti kuin avausjaksolla ja ote siirtyi maalipaikkojen osalta kotijoukkueelle. 66. minuutilla vaihdosta kentälle tullut Rosa-Mariia Ketola antoi hyvän keskialueen vaparin, joka kimposi puolustajan päästä yli maalivahdin. Kun Selma Laaksonen pääsi vielä 84. minuutilla viimeistelemään 3-1 Saana Sinisalon hyvästä syötöstä, alkoi peli olla selvä.

Kolme peräkkäistä tappiota olivat selvästi syöneet kotijoukkueen itseluottamusta. Toisen jakson onnistumiset näyttivät tuovan lisäpituutta jokaiseen pelaajaan. Nyt otetut avauspisteet olivat jatkoa ajatellen erittäin tärkeät. Seuraavassa ottelussa joukkue kohtaa vieraissa Jyväskylän PK:n. Seuraava kotiottelu on puolestaan 21. toukokuuta klo 13 Rovaniemen Palloseuraa vastaan. B-tytöt puolestaan pelaavat seuraavan kerran kotona ensi sunnuntaina. Vastassa klo 15 alkavassa ottelussa on Sport yj.

Lähde: Pallo-Iirojen kotisivut

Pallo-Iirojen naisille helpottava avausvoitto


Pallo-Iirojen naiset nappasivat ensimmäiset sarjapisteensä jalkapallon Ykkösessä tiistaina Turun Weikkojen kustannuksella. Iirot voitti Äijänsuolla lukemin 3–1 (0–1).

Kotijoukkueen maalit tekivät toisella puoliajalla Meri Huttunen ja Selma Laaksonen. Voittomaali merkattiin omaksi maaliksi, kun Rosa-Maria Ketolan vapaapotku otti kimmokkeen matkalla maaliin.

– Olo on helpottunut. Ja ennen kaikkea pelaajien puolesta, ei tässä itsellä niin väliä, Iirojen valmentaja Pasi Rantanen henkäisi.

Peliesitykseen Rantanen ei ollut täysin tyytyväinen, mutta pisteet kelpasivat.

– Ei se nyt niin kauhean kaunista ollut, mutta sillä ei niin väliä tänään ollut. Yleisöystävällistä peli varmaan oli, sillä riitti kyllä monennäköistä tapahtumaa, Rantanen totesi.

Iirojen kolmannen maalin iskenyt Laaksonen intoutui hehkuttamaan vähän enemmän.

– Aika vaikea ekan puoliajan tappioasemasta on tulla ja voittaa, mutta hyvin tsempattiin joukkueena ja liikutettiin palloakin toisella jaksolla paremmin, Laaksonen sanoi.

– Tämän voiton jälkeen on kiva lähteä Jyväskylään. Ollaan sairaan iloisia ja yritetään nauttia tästä, eikä miettiä niitä tappioita.

Iirot oli hävinnyt kolme ensimmäistä otteluaan tylyllä maalierolla 1–11.

Seuraavaksi raumalaisjoukkue kohtaa Jyväskylän Pallokerhon, joka lukeutuu sarjan ennakkosuosikkeihin. Iirot pääsee haastamaan jyväskyläläisiä paineetta, sillä sarjapaikasta taisteleva joukkue ei ole juuri budjetoinut pisteitä kärkijoukkueilta.

– Antaahan tämä uskoa säilymistaisteluun. Näissä peleissä pitääkin olla latinkin kohdillaan. Kärkiporukoita vastaan täytyisi olla kaikki taivaankappaleet kohdillaan, että raavittaisiin voittoja, Rantanen sanoi.

Lähde: Länsi-Suomi

Pallo-Iirot-TuWe 3-1 (0-1)

 

© Turun Weikot ry

Logo - Turun Weikot

(02) 233 7207
toimisto@turunweikot.fi
Mikonkatu 2, 20100 Turku

Toimiston aukioloajat

Maanantai
11.00 - 16.30
Tiistai
9.00 - 16.00
Keskiviikko
9.00 - 16.00
Torstai
11.00 - 16.30
Perjantai
9.00 - 16.00

Turun Weikot Ry (TuWe) on vuonna 1912 perustettu turkulainen urheilun yleisseura. Seuran lajivalikoimassa ovat jalkapallo, keilailu, nyrkkeily, voimistelu ja yleisurheilu. Lisäksi seurassa toimii aktiivinen veteraanikerho ja hyvinvointiliikuntaan keskittyvä jaosto.

Seura on vuosien saatossa menestynyt useissa lajeissa (kts. seuran historia)

Hallituksen puheenjohtaja on Ari Normasto ja toiminnanjohtaja Anne Fröberg.

Turun Weikkojen säännöt

Seuran tietosuojaseloste