Ilveksen takaa-ajo tuotti tulosta

TuWen Naisten Kakkosen avausottelusta kehkeytyi jännittävä takaa-ajonäytös, joka huipentui kotijoukon riemastuttavaan voittoon lukemin 3-2 (1-2).

Kauan odotettu sarjakausi käynnistyi vihdoinkin myös Naisten joukkueen osalta. Kauden ensimmäinen ottelu pelattiin Impivaaran kotikentällä ja vastaan asettui vanha tuttu Ilves-Pallo Tampereelta.

Edellisellä kaudella, niin ikään avausottelussa, TuWe heitti Tampereen Kaupissa kylmää vettä Ilveksen niskaan heti ensimmäisillä minuuteilla. Tänä vuonna kaava oli sama, mutta tällä kertaa kolisi TuWen omassa maalissa Mirka Tepposen toimitettua pallon verkkoihin kolmen minuutin pelin jälkeen.

Vauhdikas ottelu jatkui TuWen kontrolloimana Ilveksen onnistuessa välillä tekemään vaarallisia tilanteita turkulaisten päässä. Maalivahti Johanna Packalèn ja puolustuksessa vahvasti pelanneet Emmi Korpela ja Johanna Rinne onnistuivat purkamaan hyökkäykset loitommalle. Vastavuoroisesti Elli Tuomi ja Saija Rasilainen pääsivät yrittämään vastustajan maalivahdin valppautta. Hengitystä tasoittavan maaliin antaneen syötön antoi Laura Suokas ja maalin viimeisteli Jenni Sibelius (16').

Kaksitoista minuuttia (28') myöhemmin tapahtui TuWen puolustuspäässä harmillinen pieni kömmähdys pelinluvussa. Tilanteessa hyvin mukana ollut Milla Leppänen käytti hyödyn välittömästi hyväkseen ja vei Ilves-Pallon 1-2 johtoon.

Toisella puoliajalla tamperelaiset onnistuivat katkomaan TuWen hyökkästen parhaimman terän. TuWe toi lisää virtaa kentälle suorittamalla muutamia taktisia vaihtoja sekä siirtymällä pelaamaan kahdella kärjellä. Hanna-Kaisa Virtasen ja Ninni Urpon tulo virkeinä TuWen hyökkäykseen toi kaivattua viime hetken tuoreutta joukkueen otteisiin. Ottelun kääntyessä loppupuolelle TuWe jaksoi nöyrästi taistella ja jatkaa sitkeästi tasoitusmaalin hakemista.

Yritteliäisyys palkittiin, kun Laura Suokkaan antama komea vapaapotku tasoitti ottelun (88'). Lauran maali antoi vielä, jos mahdollista, lisää potkua peliin TuWe painoi vimmatusti kohti Ilves-Pallon päätyä. Juuri ennen ottelun loppuvihellystä TuWe sai vielä erikoistilanteen tamperelaisten päädyssä. Laura Suokkaan antamasta kulmapotkusta Jenni Sibelius ponnisti korkealle ilmaan ja puski päällään pisteet kotiin (90').

Naisten joukkueen avausottelu oli erinomaisen jännittävä ja viihdyttävä. Kaikki joukkueen pelaajat hoitivat oman osuutensa odotuksien mukaisesti. Jenni Sibeliuksen ja Laura Suokkaan vahva esitys illan ottelussa on erityismaininnan arvoinen.

TuWe: Johanna Packalèn, Elli Tuomi (63' Karin Sallmen), Saija Rasilainen, Jenni Sibelius, Roosa Koivisto (59' Ninni Urpo), Mia Hellsten (63' Katja Vuorela), Emmi Korpela, Anni Erlin (46' Hanna-Kaisa Virtanen), Ann-Mari Grönroos (40' Tiia Vaitinen), Johanna Rinne, Laura Suokas