TuWelle Tyttö- ja Naisjalkapallon kehitystyöryhmä

Noin 10 kuukautta sitten seuramme sisällä lähti liikkeelle idea tyttö- ja naisjalkapallon kehitystyöryhmästä.

Ryhmän luomisessa vierähti tovi, sillä haluttiin luoda ryhmä, jonka jäseniltä löytyy kokemusta, intoa, idearikkautta, luovuutta, rohkeutta sekä aitoa kiinnostusta kehittää tyttö- sekä naisjalkapalloa Turun Weikoissa.

Ryhmään kuuluu seitsemän  jäsentä:

Marion Hällfors

Susanna Ranta

Emmi Reinikainen

Mira Paananen

Martta Penttinen

Camilla Rantanen

Jannica Finnberg-Harju

Marion Hällfors on toiminut pitkään tyttö- ja naisjalkapallon parissa, sekä pelaajana että valmentajana. Hänellä on kokemusta myös poikien valmennuksesta. Marionilla on UEFA-A, UEFA-B sekä Master Ekkono koulutukset.

Hän on mm. toiminut valmentajana Laura Kalmari Akatemiassa, SPL:n piirijoukkueissa, Naisten edustusjoukkueessa ja tällä hetkellä hän on vastuuvalmentajana Naisten Kakkosjoukkueessa sekä B-tytöissä. Marion on myös SPL E-valmentajakouluttaja ja toimii jäsenenä SPL  Lännen alueen pelaajakehitysvaliokunnassa ja Turun Weikot Jalkapallo ry:n hallituksessa.

Susanna Ranta omaa niin ikään pitkän pelaajauran, joka on johtanut aina liiga- sekä maajoukkuetasolle asti. Susannalla on SPL:n lasten jalkapallovalmennuksen erikoiskoulutus (C+) ja hän on toiminut muun muassa valmentajana niin poikajoukkueessa kuin SHA:ssa (ikäluokat -05 ja -03), sekä Laura Kalmari Akatemiassa. Tällä hetkellä hän toimii valmentajana SPL Länsi-Suomen Helmarijoukkueessa sekä Turun Weikkojen T03/04 ikäryhmässä.

Mira Paananen on tällä hetkellä Naisten Kakkosjoukkueen sekä B- tyttöjen joukkueenjohtaja. Mira on kahdeksan  vuoden ajan toiminut joukkueenjohtajan tehtävissä ja hänellä riittää kokemusta eri joukkueista. Hän on saanut olla mukana kehittämässä seurojen toimintaa ja edistänyt joukkueenjohtajan toimenkuvaa seuroissa ja on myös toiminut piirihallituksen varajäsenenä. Mira on myös ollut aktiivinen SHA:n toiminnassa sekä toiminut usealla SHA leirillä Palloliiton joukkueenjohtajana ja omaa myös E valmentajakoulutuksen.

Pelaajapuolta ryhmässä edustavat naisten edustusjoukkueen kapteeni Emmi Reinikainen, sekä T03/04 -joukkueen Martta Penttinen ja Camilla Rantanen.

Emmillä on kokemusta liigatasolta ja on myös osallistunut usealle nuorten maajoukkueleirille. Tällä hetkellä Emmi pelaa Naisten Ykköstä edustusjoukkueessa ja hänellä on myös E -valmentajakoulutus.

Lisäksi koettiin erittäin tärkeänä, että ryhmään saatiin nuorempia aktiivisia pelaajia mukaan, joita Martta ja Camilla edustavat. He voivat tuoda esille nuoremman pelaajan näkökulmia eri aiheisiin ja ideoihin.

Ryhmän perustajana sekä puheenjohtajana toimii Jannica Finnberg-Harju.  Jannicalla on pelaajakokemusta korkealta tasolta niin Suomessa kuin myös Englannissa ja Yhdysvalloissa. Hangon kasvatti on kiertänyt lukuisia seuroja ja toiminut myös apuvalmentajana pelaajauransa varrella. Jannica on koulutukseltaan liikuntatieteiden kandidaatti, lähihoitaja (lapset ja nuoret) sekä lisensoitu psyykkinen valmentaja ja omaa myös E-tason valmentajakoulutuksen. Tällä hetkellä hän toimii naisten edustusjoukkueen psyykkisenä valmentajana sekä apuvalmentajana. Jannica on lisäksi valittu mukaan mentoriksi Turun Kaupungin liikuntapalveluiden koordinoimaan lasten liikunnan laatutekijöihin keskittyvään  ”Lupaus innostaa” -hankkeeseen, joka on Suomessa ensimmäistä laatuaan oleva pioneerihanke. Jannica on myös Turun Weikkojen jalkapallo ry:n hallituksen jäsen.

Ryhmän ensimmäinen kokous järjestettiin keskiviikkona 26.9.2018. Kehitystyöryhmän ydinidea ja tärkein tarkoitus on ideoida uusia menetelmiä, tapoja ja kehitystyökaluja seuran tyttö- ja naisjalkapallon puolelle, sekä tuoda esiin erilaisia ajatuksia.

Kehitystyöryhmä toimii hallituksen alaisuudessa. Kehitystyöryhmällä ei ole virallista päätösvaltaa, vaan kaikki ideat ja kehityskohteet viedään hallitukselle eteenpäin, joka vuorostaan tekee päätöksen ideoiden toteuttamisesta.

Keskiviikon kokouksessa käytiin muun muassa läpi Turun seudun tyttöseurojen yhteistyöpalaveria, joka pidettiin Veritaksella 6.9. Leo Tommilan johdolla. Palaveri herätti kiinnostavia kysymyksiä johon ryhmä otti omalta osaltaan kantaa ja toi esiin oman näkökulmansa asioihin. Ryhmä lähti myös ideoimaan uusia ajatuksia tulevaisuudelle.

Moni uusi idea sai alkunsa palaverissa ja lähdimme työstämään ja ideoimaan asioita, jotka johtaisivat toteutuessaan muun muassa siihen, että seuramme tyttö- sekä naisjalkapallo saisivat enemmän näkyvyyttä.

Ajatuksena on myös tehdä entistä laajempaa ja tiiviimpää yhteistyötä seuramme omien joukkueiden välillä erilaisten metodien ja tapahtumien kautta.

Toiveena on myös, että pystyisimme rakentamaan erilaisia linjauksia seurassa toimimisen suhteen.

Ryhmä on myös esittänyt tiettyjä materiaalihankintoja ja keskustellut muun muassa seuran nettisivujen joukkuekohtaisen ynnä muun sisällön kehittämisestä, kertoo ryhmän toiminnasta Jannica Finnberg-Harju.

© Turun Weikot ry

Logo - Turun Weikot

(02) 233 7207
toimisto@turunweikot.fi
Mikonkatu 2, 20100 Turku

Toimiston aukioloajat

Päivystämme toimistolla tarvittaessa. Sovi asiasta erikseen ottamalla yhteyttä.

Turun Weikot Ry (TuWe) on vuonna 1912 perustettu turkulainen urheilun yleisseura. Seuran lajivalikoimassa ovat jalkapallo, keilailu, nyrkkeily, voimistelu ja yleisurheilu. Lisäksi seurassa toimii aktiivinen veteraanikerho ja hyvinvointiliikuntaan keskittyvä jaosto.

Seura on vuosien saatossa menestynyt useissa lajeissa (kts. seuran historia)

Hallituksen puheenjohtaja on Ari Normasto ja toiminnanjohtaja Ari Jalonen.

Turun Weikkojen säännöt

Seuran tietosuojaseloste