Tähtiseura-auditoinnista hyvää palautetta

Seuramme sai Sinettiseurastatuksen vuonna 2010 ensimmäisenä ja edelleen ainoana suomalaisena keilailuseurana. Sinettiseuratoiminta muuttui vuonna 2018 Tähtiseuratoiminnaksi. Tähtiseuran pitää auditoida toimintansa kolmen vuoden välein, jotta on oikeutettu käyttämään Tähtiseurastatusta. Auditointimme oli 28.1.2020 Kupittaalla.

Auditoijina toimivat Suomen Keilailuliitosta seurakehittäjä Jaana Puhakka ja LiiKusta Maikku Miettinen. Maikku kertoi, että hän auditoi länsirannikolla noin 40 seuraa vuosittain. Meidän seuramme auditointia varten täyttämät asiakirjat olivat lähes täydellisimmät mitä hän urallaan on nähnyt. Auditointitilaisuudessa olivat läsnä juniorivastaava Marja Hongisto, seuran puheenjohtaja Jari Rantanen, hallituksen jäsen Alexander Lindstedt ja vanhempien edustajana Massimo Bianciardi ja junioreiden edustajana Joonas Reponen.

Kolmen tunnin tilaisuudessa käytiin läpi seuraavat aihealueet ja niiden arviot:

1. Johtaminen ja hallinto (34 % kiitettävä, 43 % hyvä ja 23 % riittävä)

2. Urheilutoiminta (10 % kiitettävä, 58 % hyvä ja 32 % riittävä)

3. Seuran ihmiset (92 % hyvä ja 8 % riittävä)

4. Aineelliset resurssit (83 % hyvä ja 17 % riittävä)

 

Jokainen näistä aihealueista jakautui vielä alakohtiin, joita oli yhteensä 12. Jokainen alakohta käytiin läpi ja auditoijat arvostelivat ne asteikolla erinomainen, hyvä, riittävä tai ei täytä kriteereitä. Yhteenvedoksi saimme: 11 % erinomainen, 69 % hyvä ja 20 % riittävä.

Kaikki tulokset ovat nähtävissä, kun menee kohtaan Turun Weikot Keilailu ry -> Toimintakäsikirja.

Kehityskohteiksi mainittiin, että markkinointia pitää suunnata enemmän ulospäin ja näkyvyys ja uusjäsenhankinta koko seuran tehtäväksi! Jäsenhankintakampanjaan osallistuminen on hyvä idea ja voi yhdistää entisestään jäsenistöä tekemällä yhdessä töitä asian eteen.

Auditoijien loppuyhteenveto: Yhteisöllisyydessä on voima ja teillä on upea seura, olkaa ylpeitä siitä!

 

Kuvassa vasemmalta Jaana, Alexander, Marja, Jari, Massimo, Joonas ja Maikku.

© Turun Weikot ry

Logo - Turun Weikot

(02) 233 7207
toimisto@turunweikot.fi
Mikonkatu 2, 20100 Turku

Toimiston aukioloajat

Päivystämme toimistolla tarvittaessa. Sovi asiasta erikseen ottamalla yhteyttä.

Turun Weikot Ry (TuWe) on vuonna 1912 perustettu turkulainen urheilun yleisseura. Seuran lajivalikoimassa ovat jalkapallo, keilailu, nyrkkeily, voimistelu ja yleisurheilu. Lisäksi seurassa toimii aktiivinen veteraanikerho ja hyvinvointiliikuntaan keskittyvä jaosto.

Seura on vuosien saatossa menestynyt useissa lajeissa (kts. seuran historia)

Hallituksen puheenjohtaja on Ari Normasto ja toiminnanjohtaja Ari Jalonen.

Turun Weikkojen säännöt

Seuran tietosuojaseloste