100 % Open 2019 paketissa

Oma erikoiskisamme, 100 % Open 2019, on saatu päätökseen. Koska kisamme oli yhtä aikaa Kupittaalla käytyjen miesten SM-kisojen kanssa, kilpailuerämme oli poikkeuksellisesti vain torstaisin. Onneksi saimme yhden lisäerän maanantai-iltaan, kun sarjojen sarja loppui maaliskuun lopussa. Aikaisempina vuosina finalisteja on ollut 32, mutta nyt uudessa formaatissa heitä oli 20.

Muutoksista huolimatta, tai ehkä juuri niistä syistä johtuen, kisamme sai yllättävän hyvän vastaanoton. Kilpailusuorituksia 106 keilaajalta tuli yhteensä 226, mikä on vain 13 vähemmän kuin viime vuonna. Viikkokilpailijoista peräti 77 % otti osaa meidän kisaamme, kun se alimmillaan on ollut jopa 40 %. Turboja (kuudennen sarjan puhdas tulos) heitettiin 36 kpl ja neljä parasta heistä pääsi finaaliin.

Kilpailumme on suunnattu erikoisesti aloittelijoille ja nuorille keilaajille. Finalisteista heitä oli 11, joten tältä osin tämä tavoite saavutettiin. Mutta tämän vuoden kaksi parasta oli kuitenkin tasoituksettomia keilaajia, joten kisa soveltuu toki kaikille keilaajille. Alkukilpailun voitti Starttiklubin Timo Lehtonen tuloksella 1617. Viimeisenä finaaliin tuloksella 1385 pääsi Helsingin Patteria edustava, mutta Turussa asuva Tommi Teivainen.

Finaalissa keilattiin ensin viisi sarjaa, jonka jälkeen kuusi parasta pääsi jatkoon. Tämän osion paras oli Tommi Teivainen keskiarvolla 253. Tommi pääsi yrittämään kolmesatasta, mutta viimeisellä heitolla jäi yksi keila pystyyn! Muut jatkon menijät olivat TPS:n Karri Oksman (238,8), TuWesta Mikael Oksanen (233,8), Joonas Reponen (231,6), Jori Kaijanen (227,8) ja Pertti Ojala (224). Ensimmäinen putoaja oli TuWen Markku Fredrikson (218,6).

Ensimmäisessä Shoot Outissa kohtasivat Joonas, Jori ja Pertti. Tässä yhden sarjan pelissä Joonas oli ylivoimainen tuloksella 260. Seuraavassa osiossa kohtasivat Karri, Mikael ja Joonas. Tasaisen kisan voitti Karri tuloksella 238. Näin Karri eteni loppuotteluun Tommia vastaan.

Loppuottelussa keilattiin kaksi sarjaa. Ensimmäisen sarjan voitti Tommi aika selvästi numeroin 216-177. Mutta toisessa sarjassa Karrin peli alkoi kulkea ja Tommin voitto ei ollutkaan niin selvä. Karri voitti sarjan pistein 244-227, mutta se ihan riittänyt voittoon, vaan Tommi voitti yhteispistein 443-421.