Valtakunnansarjakierroksilla jännitys säilyy

S1- sarja

Seniorit keilasivat kolmannen valtakunnansarjakierroksensa Lohjalla tammikuun viimeinen päivä. Ennen kierrosta TuWe oli hienosti toisena. Mutta Lohjalla joukkue jäi viimeiseksi. Nousuhaaveet voinee haudata ja viimeisellä kierroksella taistellaan putoamista vastaan. Eroa toiseksi viimeiseen joukkueeseen, Lohjan Louheen, on vain 154 pistettä. Lohkosta putoaa suoraan kaksi huonointa joukkuetta.

Ainoan voittonsa seniorit saivat lohkon jumbojoukkueesta Helsingin Hi-Tecista pistein 802-728. TuWen tehokkain oli Jari Rantanen keskiarvolla 215,40 (paras sarja 268). Joukkueen muut pelaajat olivat Erkki Wiik, Keijo Wilen, Pertti Ojala ja Jori Kaijanen. Yhteistuloksissa Jari Rantanen on hienosti toisena keskiarvolla 214,07.

V1-sarja

Veteraanit keilasivat neljännen eli toiseksi viimeisen kierroksensa kotihallissaan Kupittaalla. Viidestä pelistä tuli kolme voittoa ja kierroksen kolmas tila. Lohkossaan TuWe on toisena, vain 65 pistettä Keravan Seitenviitosta jäljessä. Nousuun mestaruussarjaan on siis vielä mahdollisuuksia.

Voitetut pelit: Semi-TuWe 557-695, K-29-TuWe 558-602 ja KalKe-70-TuWe 613-640. TuWen tehokkain oli Kimmo Näsi keskiarvolla 214,40. Paritulokseen yltivät myös Keijo Wilen, 207,20 ja Erkki Wiik, 201,20. Joukkueen neljäs keilaaja oli Eero Nisukangas. Yhteistuloksissa paras tuwelainen on Erkki Wiik keskiarvolla 198,30.

V2-sarja

Kakkossarjan veteraanit keilasivat Aninkaisissa. Lieko lähes ”kotihalli” ollut syynä hyvään menestykseen. Kierrosvoitto TuWelle ja lohkon kärkipaikka vankistui entisestään, eroa kakkoseen Riihimäen TeKeen on 262 pistettä. Nousukarsinta ykköseen häämöttää! Viimeinen kierros on ratkaiseva tässäkin sarjassa.

Viidestä pelistä ainoa tappio tuli rakkaalle paikallisvastustajalle TuTolle pistein 515-524. TuWen tehokkain oli Jorma Rantanen keskiarvolla 202,40. Myös Anja Rainisalo keilasi parituloksen, 200,60. Muut keilaajat olivat Jorma Warinowski ja Jorma Kuokkanen. Yhteistuloksissa Anja on toisena keskiarvolla 188,10.

M2-sarja

Miesten edustusjoukkue matkasi Raisioon. Tuloksena kolme voittoa ja kierroksen kolmostila ja lohkon kolmostila. Eroa johtavaan Tammisaaren RBC:hen on 665 pistettä ja putoamiseen 810 pistettä. Sarjassa on vielä kaksi kierrosta jäljellä.

TuWe voitti B-stonen, Alfa B C:n ja Giantsin. Tappiot tulivat TPS:lle (vain kaksi pistettä) ja RBC:lle. Raision kelien haastavuudesta kertonee se, että parituloksia kierroksella tuli vain kaksi. Edellisellä Porin kierroksella niitä tuli 13 kappaletta. TuWen tehokkain oli Keijo Wilen keskiarvolla 192,20. Muut keilaajat olivat Jaro-Pekka Laiho, Jori Kaijanen, Ville Grönroos, Jari Rantanen ja Erkki Wiik.

Yhteistuloksissa Jari-Pekka Laiho on neljäntenä keskiarvolla 204,95.

M3-sarja

Tässä sarjassa TuWen tilanne on jo synkkä. Tavoitteeksi asetettu sarjapaikan säilyttäminen on tällä hetkellä 1760 pisteen päässä ja kierroksia on jäljellä kaksi. Joukkueen seuraava kierros on Maarianhaminassa. Toisaalta joukkueessa on keilannut paljon junnupoikia, joten valtakunnansarjakokemusta on kertynyt tuwelaisille junnuille.

Kierroksen viidestä pelistä TuWe hävisi kaikki. Täpärin tappio, vain kuusi pistettä, tuli K-29:lle. Pelit pelattiin Kupittaalla.

Ilonpilkkuna kierroksella oli ensimmäistä valtakunnansarjapeliään keilanneen junnu Kim Korpelan hyvä peliesitys. Hän oli TuWen paras keskiarvolla 188,80 (paras sarja 224). Muut tuwelaiset olivat Jorma Kuokkanen, Pertti Ojala, Aki Roos ja Kimmo Näsi.

N1-sarja

Naisten edustusjoukkue matkasi Taliin kaksoiskierrokselle. Naiset keilaavat vain kolmena viikonloppuna kauden aikana. Marraskuun kierroksen jälkeen naiset olivat viimeisenä. Sarjasta putoaa kaksi heikointa joukkuetta. Mutta lauantain seitsemästä pelistä tuwettaret voittivat viisi peliä.

Kaksi ensimmäistä peliä päättyi tappioon (TuUl ja Smash), mutta seuraava viisi ottelua olivat voitollisia (Giants 2, Boltsi-72, Hilimat, nasevat ja F-R). Päivä päätteeksi TuWella oli kierroksen neljäs tila ja joukkue oli noussut putoamisviivan yläpuolelle. Päivän tehokkain tuwetar oli Tiia-Maria Roos keskiarvolla 183,43 (paras sarja 200).

Mutta sunnuntain pelit eivät kulkeneet lauantain tahtiin. Voittoja tuli vain kaksi (Giants 2 ja Boltsi-72).  Päivän päätteeksi TuWe oli pudonnut toiseksi viimeiseksi ja eroa kolmanneksi viimeiseen on 329 pistettä. Ero ei ole liian suuri kurottavaksi umpeen viimeisellä kierroksella, joten tässäkin sarjassa viimeinen kierros Kaupissa on erittäin ratkaiseva.

Sunnuntain tehokkain oli ensiesiintymisen N1-sarjassa tehnyt Jonna Saarinen keskiarvolla 181,14. Talin kierrosten muut keilaajat olivat Jessica Perämäki, Peppi Konsteri ja Tuula Sellman. Yhteistuloksissa paras tuwelainen on Jonna Saarinen keskiarvolla 181,79.

N2-sarja

Kakkosarjaa pelanneet tuwettaret ovat olleet luotettavin joukkue tuloksen tekemisessä ennen tätä kierrosta. Kolmella edellisellä kierroksella jokaisella on tullut kaksi voittoa samoista joukkueista, Rau-Keista ja Siluetista.

Nyt Kupittaalla tuohon täsmällisyyteen tuli pieni särö. Toki Rau-Kei voitettiin päivän parhaalla pelillä (552-434), mutta Siluetille tuli häviö pistein 554-548. Mutta vastapainoksi toinen voitto otettiin paikallisvastustaja Kaisoista pistein 483-463. Lohkon kärjessä on käytännössä nousun jo varmistanut TPS. Viimeinen kierros on Raumalla maaliskuussa.

TuWen paras oli Anja Rainisalo keskiarvolla 180,80. Muut olivat Jenni Jalonen ja Elina Wiik.

Naisten viikonlopun pelejä haittasi sairastumissuma, mutta siitä huolimatta he hoitivat pelit mallikkaasti.

Kierroksen joukkue on naisten edustusjoukkue, joka Talissa taisteli lauantain pelinsä mallikkaasti osittain uudella kokoonpanolla.

© Turun Weikot ry

Logo - Turun Weikot

(02) 233 7207
toimisto@turunweikot.fi
Mikonkatu 2, 20100 Turku

Toimiston aukioloajat

Maanantai
11.00 - 16.30
Tiistai
9.00 - 16.00
Keskiviikko
9.00 - 16.00
Torstai
11.00 - 16.30
Perjantai
9.00 - 16.00

Turun Weikot Ry (TuWe) on vuonna 1912 perustettu turkulainen urheilun yleisseura. Seuran lajivalikoimassa ovat jalkapallo, keilailu, nyrkkeily, voimistelu ja yleisurheilu. Lisäksi seurassa toimii aktiivinen veteraanikerho ja hyvinvointiliikuntaan keskittyvä jaosto.

Seura on vuosien saatossa menestynyt useissa lajeissa (kts. seuran historia)

Hallituksen puheenjohtaja on Ari Normasto ja toiminnanjohtaja Anne Fröberg.

Turun Weikkojen säännöt

Seuran tietosuojaseloste