Turun Weikot Keilailu ry on hyväksytty mukaan Tähtiseura-laatuohjelmaan.  Tähtiseura on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen uusi seurojen laatuohjelma, joka tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa. Laatuohjelma auttaa seuroja kehittämään sen itse valitsemia osa-alueita modernien työkalujen ja toimintatapojen avulla yhdessä muiden laatuseurojen kanssa. Osa-alueet ovat lapset & nuoret, aikuiset sekä huippu-urheilijat.

Olympiakomitea, lajiliitot ja aluejärjestöt ovat yhdessä luoneet Tähtiseura-laatuohjelman, jonka tavoitteena on suomalaisen urheiluseuratoiminnan kokonaisvaltainen kehittäminen. Ohjelman tunnuksena on Tähtimerkki, joka viestii siitä, että seura täyttää kohderyhmäkohtaiset sisältövaatimukset ja kaikille yhteiset johtamisen laatutekijät.

Turun Weikot Keilailu on saanut lasten ja nuorten osa-alueen tähtimerkin. Se viestii siitä, että seura luo lapsille ja nuorille turvallisen, kehittävän ja innostavan ympäristön harrastaa ja urheilla. Tähtiseurassa jokainen saa urheilla omalla tavallaan hyvässä seurassa! Tähtiseuraohjelman myötä aiemmin käytössä ollut Sinettiseuratoiminta on päättynyt.

SKL:n koulutuskoordinaattori Jaana Puhakka kävi luovuttamassa Turun Weikoille uuden tähtiseuratunnuksen Kupittaalla. Tunnuksen otti vastaan seuran koulutus- ja valmennusvastaava Marja Hongisto. Vastauspuheessaan hän kertoi, että seuralle myönnetty Tähtimerkki on lupaus laadusta nykyisille ja uusille seuran jäsenille sekä heidän lähipiirilleen ja tukijoille. Tähtimerkki on osoitus modernista, ketterästä ja inhimillisestä toimintatavasta, joka sopii kaikille liikkujille ja urheilijoille. Se vastaa erilaisten yksilöiden tarpeisiin, mutta myös kehittyy heidän mukanaan.

Turun Keilailuliitosta tilaisuudessa olivat mukana toiminnanjohtaja Kai Hildén ja hallituksen puheenjohtaja Marko Saarni. Saarni onnitteli Turun Weikkoja Tähtimerkistä ja toivoi tämän esimerkin innostavan myös muita seuroja panostamaan juniorikeilaukseen.

Lisätietoja: www.olympiakomitea.fi/tähtiseurat

Jaana Puhakka luovutti uuden Tähtiseuratunnuksen Turun Weikoille. Merkkiä vastaanottamassa olivat seuran puolesta Marja Hongisto ja puheenjohtaja Jari Rantanen, TKL:sta Marko Saarni ja Kai Hildén sekä seuran junioreita.